Over Bed & Business

Bed & Business heeft haar deuren geopend in 2020. Een nieuwe en unieke onderwijsinnovatie van het Horizon College: onderwijs en ondernemen worden met elkaar verbonden in dit fieldlab. Bed & Business heet een nieuwe generatie studenten en ondernemers welkom.

Bed & Business biedt studenten de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen op een locatie waar ook ondernemers uit de regio, samenwerkingspartners en buitenlandse studenten worden ontvangen. Het is een inspirerende plek voor (internationale) gasten om te vergaderen, slapen en studeren.

Bed & Business
In het Bed-gedeelte zijn mooie woonstudio’s en een sfeervolle gezamenlijke verblijfsruimte gerealiseerd voor maximaal 24 buitenlandse studenten en docenten. Lees meer over de studio's.
In het Business-gedeelte worden vergaderingen, studiedagen, masterclasses en trainingen gehouden voor studenten, medewerkers en externe samenwerkingspartners. Alles over de zakelijke mogelijkheden lees je hier.

Studenten aan het roer
Bed & Business is voor studenten een inspirerende plek om praktijkervaring op te doen. De studenten van de opleidingen Horeca Ondernemer runnen de Bed & Business, dit doen ze onder begeleiding van hun docenten. Ook andere opleidingen van het Horizon College worden betrokken bij Bed & Business. Studenten Vormgeving ontwikkelden het design en studenten Techniek zetten zich in voor onderhoud en het uittesten van nieuwe technologie. Studenten van de opleiding Vakman Ondernemer en Leidinggevende Team/Afdeling/Project krijgen les in Bed & Business waarbij zij veel contact hebben met het (regionale) bedrijfsleven. In de toekomst gaat het Horizon College nog meer opleidingen betrekken bij Bed & Business.

Over het Horizon College
Het Horizon College heeft meer dan 13.000 studenten en biedt meer dan 130 opleidingen aan op verschillende locaties in Noord-Holland: Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend. Op de website van het Horizon College kun je meer informatie vinden.

Uniek gebouw
Het pand van Bed & Business was ooit het thuis van een succesvol bedrijf in de reisbranche, gerund door twee lokale ondernemers. Wij voelen hun ambitieuze geest nog steeds als een positieve vibe in het gebouw. Het pand is volledig gerestyled voor zijn nieuwe functie als Bed & Business.

Review

'Het was fijn om tijdens mijn stage in Nederland een eigen plekje met een lekker bed te hebben. En er werd hier nog een beetje voor me gezorgd ook.'

Sarah uit Denemarken

Neem een kijkje in Bed & Business